Nooit meer een vergeten spiraalvervanging met Spiraalcheck


Welkom bij Spiraalcheck.nl! Onze missie is om vrouwen te helpen hun anticonceptie efficiënt en veilig te beheren. Het gebruik van een spiraaltje is een populaire en betrouwbare vorm van anticonceptie, maar het is cruciaal om te weten wanneer het tijd is om je spiraaltje te vervangen.

Onze Spiraal Check tool is ontworpen om je hierbij te helpen. Het enige wat je hoeft te doen is enkele eenvoudige vragen te beantwoorden over het type spiraaltje dat je hebt en wanneer het is geplaatst. Op basis van deze informatie zal onze tool je laten weten of het tijd is om je spiraaltje te laten vervangen.

Het is belangrijk om regelmatig je spiraaltje te laten controleren om ervoor te zorgen dat het nog steeds effectief is in het voorkomen van zwangerschap. Met Spiraalcheck.nl hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.

Veel succes en blijf veilig! Lees verder om te ontdekken hoe onze tool werkt en hoe het je leven eenvoudiger kan maken.


Wat is SpiraalCheck?

Spiraal Check herinnert je eraan om op tijd je spiraaltje te vervangen, zodat het effectief blijft. Deze handige tool voorkomt dat je deze belangrijke afspraak vergeet. Het is belangrijk om spiraaltjes regelmatig te vervangen, omdat ze na verloop van tijd minder goed werken. Met Spiraal Check hoef je je daar geen zorgen meer over te maken.


Waarom is tijdige vervanging belangrijk?

Elk spiraaltje heeft een levensduur van 3 tot 10 jaar, afhankelijk van het type en merk. Het tijdig vervangen van je spiraaltje is essentieel om:


Hoe Werkt Spiraal Check?


Het gebruik van Spiraal Check is eenvoudig en stressvrij. Hier zijn de stappen om te beginnen:

  1. Registreer je spiraaltje: Vul het type en de datum van plaatsing in de Spiraal Check tool in.
  2. Stel herinneringen in: Bepaal hoe vaak je herinneringen wilt ontvangen – bijvoorbeeld jaarlijks, maandelijks of op specifieke data.
  3. Krijg herinneringen via e-mail of sms wanneer het tijd is om je spiraaltje te vervangen.
  4. Plan je afspraak: Gebruik de herinneringen om op tijd een afspraak met je huisarts of gynaecoloog te maken voor vervanging.

Voordelen van het Gebruik van Spiraal Check

  1. Geen zorgen meer over vergeten vervangingen: Onze tool zorgt ervoor dat je nooit meer een vervangingsdatum mist.
  2. Gemak en gemoedsrust: Met automatische herinneringen kun je je focussen op andere belangrijke zaken in je leven.
  3. Flexibiliteit en personalisatie: Pas de herinneringsinstellingen aan volgens jouw voorkeuren en levensstijl.

Tips voor het Gebruik van Spiraal Check

  1. Houd je gegevens up-to-date: Zorg ervoor dat je contactinformatie correct is zodat je geen enkele herinnering mist.
  2. Plan ruim van tevoren: Maak op tijd een afspraak bij je arts om te voorkomen dat je zonder werkende anticonceptie komt te zitten.
  3. Informeer je arts: Laat je arts weten dat je Spiraal Check gebruikt, zodat zij ook op de hoogte zijn van je vervangingsschema.